به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، آش شلهقلمکار همیشه جزو سختترین غذاها بوده و معمولا کمتر کسی آن را در وعدههای غذایی میگنجاند. هم سخت است هم مواد اولیه زیادی دارد و هم زمان طبخ آن طولانی است. برای همین هم است که آش شلهقلمکار را مخصوص نذریها و بعضی مراسمخاص میدانیم. با این حال درستکردن هر غذایی در خانه حال و هوای دیگری دارد و میشود هرچند وقت یکبار دست به کار شد و آش شلهقلمکار درست کرد. ماه رمضان هم بهترین فرصت برای درستکردن این آش خوشمزه و لذیذ است.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه شلهزرد ساده خانگی | پرطرفدارترین دسر ایرانی در ماه رمضان
طرز تهیه حلیم | این بار حلیم برنج را به سفره افطارتان بیاورید
طرز تهیه مربای گوجهفرنگی در ۳۰ دقیقه
طرز تهیه پاستا | ماکارونی را با این روش جذابتر درست کنیم
طرز تهیه سوپ سرماخوردگی | خوشمزه و مقوی برای مبارزه با ویروس کرونا
طرز تهیه پیپُخ | پیتزایی که وزیر ارتباطات برای دستور پختش جایزه گذاشت
طرز تهیه کوفتهریزه | فروشگاه آیکیا دستور پخت کوفتهریزههای معروفش را فاش کرد
- مواد لازم
پیاز: ۴ عدد
سیر: ۲ حبه
برنج: ½ لیوان
نخود: ½ لیوان
عدس: ۱ لیوان
گندم: ½ لیوان
لوبیا چیتی: ½ لیوان
سبزی آش: ۵۰۰ گرم
کشک: به اندازه کافی
گوشت بدون استخوان: ۲۵۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
- طرز تهیه و دستور پخت
۱. ابتدا برای اینکه نفخ حبوبات از بین برود نخود و لوبیا را جداگانه در کاسهای میریزیم و روی آنها آب میگیریم و به مدت ۶ ساعت اجازه میدهیم تا خیس بخورند. بهتر است ۲ الی ۳ مرتبه در این ۶ ساعت آب آنها را بیرون بریزیم و مجددا آب روی حبوبات بگیریم. میتوانید از شب حبوبات را خیس کنید تا صبح آبکش کنید. سپس ۳ تا از پیازها را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و به صورت خلالی خرد میکنیم و در تابهای بزرگ روغن میریزیم و روی حرارت کم میگذاریم تا داغ شود.
۲. بعد پیاز را در روغن میریزیم و تفت میدهیم و صبر میکنیم تا نرم و طلایی رنگ شود و در بشقابی پیازهای سرخ شده را میریزیم و کنار میگذاریم. آن وقت گندم را میشوییم و آبکش میکنیم و در قابلمهای میریزیم و ۵ لیوان آب روی آن میریزیم.
۳. حرارت را ملایم میکنیم و صبر میکنیم تا پخته شود. نخود را در قابلمهای میریزیم و روی آن آب میگیریم و روی حرارت میگذاریم تا بپزد. پس از گذشت یک ساعت از پخت، لوبیا را نیز آبکش میکنیم و به نخود اضافه میکنیم تا با هم خوب مغز پخت شوند.
۴. گوشت را میشوییم و روی تخته آشپزخانه خرد میکنیم و در قابلمهای میریزیم و روی آن چند لیوان آب سرد میریزیم و پیاز باقیمانده را به همراه سیر پوست میگیریم و پیاز را به ۴ قسمت تقسیم میکنیم و داخل گوشت قرار میدهیم.
۵. روی حرارت میگذاریم تا با حرارت ملایم گوشت پخته شود. عدس را در کاسهای میریزیم و روی آن آب میگیریم تا به مدت یک ساعت خیس بخورد. پس از اینکه گوشت پخت، گوشتها را از آب گوشت جدا میکنیم و آب گوشت را صاف میکنیم و کنار میگذاریم.
۶. گوشتها را ریشریش میکنیم و کنار میگذاریم. برنج را تمیز میشوییم و در قابلمهای بزرگ میریزیم و عدس را آبکشی میکنیم و به برنج اضافه میکنیم و ۶ لیوان آب روی مواد داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت ابتدا زیاد میگذاریم تا به جوش بیاید
۷. بعد حرارت را ملایم میکنیم تا عدس و برنج نرم شوند. سبزی این آش اسفناج، مرزه، ریحان، جعفری، نعناع و گشنیز است که به مقدار یکسان از هر کدام در آش استفاده میکنیم که سبزیها را از قبل پاک میکنیم و میشوییم و آبکش میکنیم و روی تخته آشپزخانه ساطوری خرد میکنیم.
۸. البته میتوانیم در خردکن نیز سبزیها را بریزیم تا خرد شوند. پس از پخت برنج و عدس، قبل از اینکه سبزیها را به مواد بیفزاییم کمی نمک روی مواد میریزیم و بعد سبزیها را به قابلمه اضافه میکنیم (تا رنگ سبزی تا جای ممکن تغییر نکند)
۹. تقریبا ۲۰ دقیقه زمان کافی است تا سبزیها نرم شوند، آن وقت نخود و لوبیا و گندم پخته شده را نیز اضافه میکنیم و گوشتهای ریش شده و آب گوشت را نیز اضافه میکنیم. ادویهها را نیز میافزاییم که شامل زردچوبه، نمک و فلفل سیاه است.
۱۰. نصف پیازداغ را نیز داخل آش میریزیم و آب جوش به مواد اضافه میکنیم. در قابلمه را میگذاریم و حرارت را ملایم میکنیم تا به مدت ۲ الی ۳ ساعت آش خوب بپزد و لعابدار شود. آش آماده شده را در کاسهای بزرگ میکشیم و با نعناعداغ و کشک و پیازداغ تزئین میکنیم.
نظر شما